Про день В.Сухомлинського

З 24.09.2017 р. по 28.09.2018 р. в нашому закладі пройшла методична декада до 100-річчя від дня народження В. О. Сухомлинського «Ми твої поради, Вчителю, впроваджуємо в життя».

Згідно тематики відбулися педагогічні читання: «Педагогічна спадщина – погляд сьогодні», «Морально-етичні досліди за творами Василя Сухомлинського».

Підготовлено виставку літератури на тему: «Нова доба освіти за ідеями В. О. Сухомлинського»

/Files/images/muzichniy_kervnik/SAM_9625.JPG /Files/images/muzichniy_kervnik/SAM_9626.JPG

Казки – один з найбільш популярних жанрів народної творчості серед дошкільнят. Через казку дитина може в алегоричній формі пізнати закони світу, в якому народилася, зазирнути в найпотаємніші куточки своєї душі.

Тому, важливим компонентом технології навчання і виховання дошкільнят казкою є їх читання та створення малюнків за змістом. Вихователь молодшої групи Синіцька Т. Т. запросила дітей зазирнути в чарівний світ казок В.Сухомлинського через рухливі ігри .

-Рухлива гра «Телятка на лужку»

(за творомВ.Сухомлинського «Злий ведмедик чи добрий»)

- Рухлива гра «Чиї рукавички»

(за твором В.Сухомлинського «Зелені рукавички»)

- Рухлива гра «Миколчин мішечок»

(за твором В.Сухомлинського «Жолуді для діброви»)

/Files/images/muzichniy_kervnik/SAM_9581.JPG /Files/images/muzichniy_kervnik/SAM_9587.JPG

Вихователь середньої групи № 1 «Капітошка» Мілевська А. Л. провела цікаве інтегроване заняття за оповіданням В.Сухомлинського «Як покарали Зайчика», використовуючи метод казкотерапії, який сприяв розвитку в дошкільників активності, самостійності, творчості та зв’язного мовлення.

Казки сприяють і пізнавальному розвитку малюків. Вони виховують моральні почуття, впливають на уявлення особистості дитини.

/Files/images/muzichniy_kervnik/SAM_9566.JPG /Files/images/muzichniy_kervnik/SAM_9561.JPG

Таке інтегроване заняття «Осінь принесла золоті стрічки» підготувала і провела вихователь середньої групи № 2 Кутенко Т. Г.

/Files/images/muzichniy_kervnik/SAM_9569.JPG /Files/images/muzichniy_kervnik/SAM_9576.JPG

В ході тематичної розваги «У кожній казці – мудрості перлина» вихованці старших груп в театралізованих постановах за оповіданнями «Добре слово» та «Мед із кишені» ще раз довели, що морально-етичні цінності для всього людства були і залишаються найважливішими в житті.

/Files/images/muzichniy_kervnik/SAM_9601.JPG /Files/images/muzichniy_kervnik/SAM_9606.JPG /Files/images/muzichniy_kervnik/SAM_9614.JPG /Files/images/muzichniy_kervnik/SAM_9622.JPG

Читаючи твори Василя Сухомлинського, щоразу захоплюємося його мудрістю та педагогічним талантом. Повторити шлях Василя Сухомлинського, звичайно, неможливо, але кожен педагог обирає власний мудрий шлях, керуючись його гуманістичними ідеями, прокладаючи шлях до сердець своїх вихованців.

Кiлькiсть переглядiв: 319

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.